Navigera dig fram här   Söndagen den 19:e maj 2019
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14703  
  Antal nyheter: 5398  
  Meddelanden: 68504  
  Sidvisningar:  
  Idag: 5863 st  
  Igår: 3803 st  
  Denna månad:
92625 st
 
  Föreg. månad:
170616 st
 
  Totalt: 71089347 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. sunnne
3. bost
4. abbe63
5. shushu
6. liny195
7. Laborum
8. Sedelit
9. laedtsar
10. Rerum
 
 
Här är du: I tidningen: 2019, nr 2 > Artikel: Batterikoppling Hjälmlampa
 

Batterikoppling Hjälmlampa


I förra numret gjorde vi en stor test på 4 av marknadens bästa hjälmlampor, i de artiklarna så använde vi oss av batterier under våra tester. Dock så kommer alla dessa lampor med ett annat driftalternativ, vilket är en koppling via en DC konverter direkt in till batteriet på skotern. Detta är något som utvecklats för endurokörning men, med hjälp från våra olika samarbetspartners, började vi fundera över om det skulle fungera på skoter också. Vi bestämde oss för att göra ett test och se om dessa produkter även är kompatibla med vår sport.

Vi kan börja med att säga att när du kopplar dessa till skoterns batteri är det viktigt att köpa till en 10 amperes säkring, ifall det blir någon överbelastning så är det säkringen som tar stryk och inte batteriet eller lampan. Det är också rekommenderat från alla lampåterförsäljarna.
Att nämna är också att vi i vårt test har monterat alla lampmodellerna på en Polaris 800 Switchback, så kopplingen som vi förklarar här borde fungera till andra märken men det är inget som vi personligen har testat. På alla dessa konverters har vi dragit kabeln från konvertern som vi fäst vid kåpplasten på batteriet med en hållare och buntband, upp via kåpan vid knäet, sedan via styret, fäst dem vid ett handtag där vi slutligen fäster kabeln med buntband. Därifrån har vi tagit en kabel via armen upp till lampan på huvudet. Det går säkert att lösa det här på något annat sätt, men vi tyckte att den här lösningen funkade bra, speciellt om du skulle ramla av skotern så ska kabeln lossna vid kopplingen som sitter i handtaget.

Prenumerera
Prenumerera och spara 171 kr och slipp söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa ditt nummer i telefonen eller surfplattan med våra mervärden

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se