Navigera dig fram här   Söndagen den 19:e maj 2019
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14703  
  Antal nyheter: 5398  
  Meddelanden: 68504  
  Sidvisningar:  
  Idag: 5721 st  
  Igår: 3803 st  
  Denna månad:
92483 st
 
  Föreg. månad:
170616 st
 
  Totalt: 71089205 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. sunnne
3. bost
4. abbe63
5. shushu
6. liny195
7. Laborum
8. Sedelit
9. laedtsar
10. Rerum
 
 
Här är du: I tidningen: 2019, nr 2 > Artikel: Polaris 850 SKS 155 LÅNGTEST
 

Polaris 850 SKS 155 LÅNGTEST


Vi fortsätter vår resa tillsammans med en av årets långtestmaskiner, Polaris SKS. I förra numret tog vi en titt på var modellen hör hemma, skillnaden från RMK och kände till största del på hur den går efter leden. Nu ska vi ta resan ut i djupsnön, en plats där denna modell får visa sina bästa egenskaper.

Tillslut kom snön, med besked
Det infann sig en viss oro i början på året, måttbandets siffror plågade oss då snödjupet knappast fick det att vattnas i munnen. Bristen på snö kan vara smått ångestladdad, särskilt när vi satsat att köra en maskin ämnad för djupsnön och göra det under längre tid. Äntligen har det dock börjat att vända, de senaste två helgerna har varit smått magiska för mig och min rosa kamrat. Ena vändan bestod av en del blandad körning, lite mer öppet men med svängar in i tätare skog i sluttande terräng. Självklart gled tiden iväg, efter några fastkörningar, lite problem med orienteringen (jag är expert på genvägar), så kom vi till slut hem efter tio timmars körning i låga minusgrader. Stelfrusna, lite möra i kroppen, men efter en varm dusch så var humöret åter på topp. Dagen efter fick gå i ett lugnare tempo. Helgen efter hade vi fördelen att i princip vara ensamma ute på fjället, orsaken till detta, vädret. Kraftiga snöfall (vilket var magiskt) blandades med enormt hårda vindar. Sikten var totalt noll så det fanns bara en sak att göra, ta riktning på den täta skogen och fokusera på mer tekniska detaljer. Än så länge bjuds vi på årets bästa körning, riktigt bra snödjup! Att köra under dessa typer av förhållanden är vad vi ska kika närmare på idag, pudersnö platt som brant, öppet eller trångt.

Prenumerera
Prenumerera och spara 171 kr och slipp söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa ditt nummer i telefonen eller surfplattan med våra mervärden

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se