Navigera dig fram här   Söndagen den 19:e maj 2019
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14703  
  Antal nyheter: 5398  
  Meddelanden: 68504  
  Sidvisningar:  
  Idag: 5838 st  
  Igår: 3803 st  
  Denna månad:
92600 st
 
  Föreg. månad:
170616 st
 
  Totalt: 71089322 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. sunnne
3. bost
4. abbe63
5. shushu
6. liny195
7. Laborum
8. Sedelit
9. laedtsar
10. Rerum
 
 
Här är du: I tidningen: 2019, nr 2 > Artikel: Munster Fingergas
 

Munster Fingergas


Sedan säsongens början har jag kört med Munsters fingergas, en normbrytande gaskonstruktion som ska ge föraren maximal gaskontrol samt bättre känsla jämfört med den traditionella tumgasen. Modellen är framtagen av Andrew Munster, en erfaren lössnöåkare från Whistler BC. Det är ett tillbehör som sprider sig bland många proffsåkare, de påstår att pga handens konstruktion så är pekfingret det optimala fingret att justera gasen med, inte tummen som vi har använt oss av i så många år.
Den här produkten har jag beställt från Sledstore som verkar vara en av de enda återförsäljarna av Munster i Sverige. Kostade 2199 kr för gashandtaget och 1249 kr för skyddsbågen som jag verkligen rekommenderar att köpa till! En gren eller snö på fel ställe kan lätt trycka till gasen och ge dig en överraskning du inte var beredd på.
Monteringen är exakt likadant som på ett orginalgashandtag och är inte alls komplicerad, även för en som inte är så van att skruva i skotrar.
Börja med att skruva lös originalhandtaget och koppla lös gasvajern, det medföljer en ny låsbricka med fingergasen så du behöver inte vara alltför försiktig med den gamla om du inte har tänkt att byta tillbaka gasen vid senare tillfälle. Efter det så är det bara att sätta dit det nya handtaget och koppla fast vajern igen. Det enda som är lite krångligt är att få värme i handtaget, då måste du öppna huven och följa strömkablarna för värmen till det gamla handtaget hela vägen in till kontakten, drar ut de två gamla kablarna och sätta in de nya. Det här är lite pillrigt men det följer med ett verktyg och en beskrivning som visar dig steg för steg hur du gör hela monteringen.

Prenumerera
Prenumerera och spara 171 kr och slipp söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa ditt nummer i telefonen eller surfplattan med våra mervärden

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se