Navigera dig fram här   Torsdagen den 20:e juni 2019
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14721  
  Antal nyheter: 5412  
  Meddelanden: 68504  
  Sidvisningar:  
  Idag: 2108 st  
  Igår: 5441 st  
  Denna månad:
112399 st
 
  Föreg. månad:
158520 st
 
  Totalt: 71267641 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. ombreprom
2. ThomasSRX
3. scom851
4. sunnne
5. bost
6. abbe63
7. shushu
8. liny195
9. Laborum
10. Sedelit
 
 
Här är du: I tidningen: 2019, nr 3 > Artikel: 509 Freeride 2.0 Handske
 

509 Freeride 2.0 Handske


Nu, efter nästan två säsonger med 509s hjälm och glasögon, så var det dags att testa lite mer av deras klädkollektion. Så här inpå våren tyckte vi det passade bra att testa deras tunnare friåkningshandske som ska vara optimal för tuff terrängkörning i djup snö. Några viktiga kriterier när det kommer till en bra handske är att den ska hålla dig varm och torr, samtidigt som den andas och greppet förblir bra.

Den här modellen kommer väl konstruerad med 70g thinsulate foder på handryggen och 40g i handflatan, vilket inte ger några problem att hålla värmen. Vi har kunnat köra hela dagen utan att byta handskar, både transport längs leden och körning i terräng. Vid körning under riktigt snörika dagar så blir det yttre lagret väldigt blött så handsken blir mycket tyngre, men den har aldrig blivit blöt hela vägen igenom. Under vår testperiod har jag varken blivit kall eller upplevt att handsken har frusit.

Handsken sitter också sjukt bra på handen, tajt utan att det blir för tajt, så du känner aldrig att handsken tar emot då du ska bromsa eller gasa utan den sitter perfekt längs fingrarna och handflatan. Fingrarna är något förböjda vilket ger handsken en naturligt bättre passform när man håller händerna runt handtagen. Något som dock är lite negativt är att när man blir svettig eller har blöta händer så fastnar det inre isoleringsmaterialet på din hand vilket gör det svårt att ta av och på handsken. Under körning så upplever jag dock inte att man blir svettig i handsken utan den släpper igenom fukt på ett bra sätt, likväl så håller den tätt mot fukt utifrån. När handsken blir blöt på utsidan så tappar det förstärkta lädret lite av sitt grepp.

Allt som allt så är det här en bra handske som fungerar i de flesta väder, den är perfekt för dig som kör mycket lössnö utanför leden. Den ger ett relativt bra grepp samtidigt som den är enormt bekväm. Något negativt är väl priset (899kr-999kr) då det finns andra märken som har liknande modeller för en mycket billigare peng. Dock så får du en väl fungerande handske för pengarna som kommer att hålla dig varm genom vått och torrt.

Prenumerera
Prenumerera och spara 171 kr och slipp söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa ditt nummer i telefonen eller surfplattan med våra mervärden

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se