Skoter.se
 
Navigera dig fram här   Måndagen den 30:e november 2020
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15102  
  Antal nyheter: 5567  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 2117 st  
  Igår: 2813 st  
  Denna månad:
297135 st
 
  Föreg. månad:
257697 st
 
  Totalt: 75383991 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. FrankJScott
2. Erika05
3. CSCCCA
4. sunnne
5. profibrahim
6. Porroofficii
7. Utdstuiaolup
8. Autdv
9. willamqjw
10. Laudantium
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > RIDE & SEEK TAR PAUS
 

RIDE & SEEK TAR PAUS

Arkivbild. Ride & Seek kunde vara riktigt besvärligt ibland.
2014 körde man första gången och sedan har Experience Arjeplog med ett undantag, 2019 då tävlingen ställdes in på grund av snöbrist, årligen genomfört den populära backcountrytävlingen. Arrangemanget har varit mycket uppskattat och lockat deltagare från när och fjärran. Men nu väljer man från arrangörens sida att pausa evenemanget.

Annons:


Arkivbild. Startfältet börjar ställa upp sig inför Ride & Seek
Ride & Seek var först ut med konceptet friåkningstävling när man körde första upplagan 2014. Succén var ett faktum diverse avknoppningar av tävlingsformen har poppat upp lite varstans i skotersverige under senare år. Tävlingarna har varit väldigt uppskattade bland deltagarna som inte bara behövt visa upp skills i den ädla konsten att åka skoter i besvärlig terräng. Även att kunna navigera med GPS har varit ett avgörande moment.
Arkivbild. Joakim Armgren

Vid starten har man fått koordinaterna till första kontrollen. Väl framme vid ettan skulle man ta en selfie med kontrollen i bakgrunden. Där fick man sedan koordinater till kontroll nummer två och så fortsatte det. Sedan gällde det att hitta till så många kontroller som möjligt, helst alla tio, inom en begränsad tid. Men nu är sagan alltså all, åtminstone för denna gång.
- Vi känner att vi inte kan ta arrangemanget med Ride & Seek så mycket längre än där vi är nu, säger Joakim Armgren hos Experience Arjeplog och fortsätter, - Vi har genomfört sju arrangemang vi är mycket nöjda med och känner att vi vill avsluta på topp.

Under de sju tävlingar som genomförts har det uppstått många utmaningar, inte bara för deltagarna utan även för arrangörerna. Samarbetet har genom åren varit gott med markägare, samebyar och länsstyrelsen, men det har varit många faktorer man varit tvungen att ta hänsyn till.
I en tid då debatten stundtals rasat hårt kring snöskoterns vara eller icke vara i stort och friåkningens berättigande i synnerhet, har det definitivt varit en utmaning att genomföra en backcountrytävling utan att påverka djurliv och naturen i onödan. Detta har man dock lyckats med, men alternativen till nya områden att köra på är begränsade och det har spelat in i beslutet.
Nu väljer man alltså ett lägga evenemanget i träda. - Varumärket och namnet Ride & Seek kommer att leva kvar och troligtvis kommer det att dyka upp i någon form framöver, men i nuläget varken vet eller vill vi lova något, avslutar Joakim Armgren.

________________

i brevlådan till ett rövarbilligt pris.

Få tidningen direkt hem i brevlådan:
PRENUMERERA!

Köp lösnummer i affären eller närmsta kiosk:
KÖPSTÄLLEN FINNS HÄR!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa din tidning i telefonen eller surfplattan med våra mervärden

Följs oss på Youtube:
Tidningen Snöskoter

Följ oss på Facebook: @tidningensnoskoter
Följ oss på Instagram: tidningen_snoskoter» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se